Äänihoito 15.9.

Aika: 15.9. klo 18-19
Paikka: Jämsänkosken vanha pappila, Koskenväylä 6
Hinta: 30 euroa/ henkilö
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: elonpalo@gmail.com

Äänihoito tapahtuu mukavasti joogamatoilla viltin alla pötkötellen. Aluksi teemme lyhyen ohjatun laskeutumisen hetkeen ja sen jälkeen saat nauttia kolmen hoitajan äänellä toteutetusta hoidosta. Miia, Hanna ja Kati ovat kaikki äänihoitajaopiskelijoita, jotka ovat perehtyneet oman äänen käyttöön hoito- ja rentoutustarkoituksessa. Vanhan pappilan rauhoittavassa miljöössä saat antautua heidän hoitavien ääniensä vietäväksi ja antaa kaiken stressin sulaa kehostasi. 

Äänellä on tutkitusti rentouttavia, rauhoittavia ja jännitystä laukaisevia vaikutuksia, jotka perustuvat värähtelyyn. Ääniaalto synnyttää äänenpaineen, joka saa korvan tärykalvon värähtelemään aiheuttaen kuuloaistimuksen. Äänet kulkevat koko ihmiskehon lävitse vaikuttaen kehon nesteisiin, soluihin ja aivoaaltoihin, värähdyttäen lisäksi luustoa, kudoksia ja sisäelimiä. 

Äänihoidossa hoitajat tuottavat ääntä ja sen hoitavia värähtelyjä omalla äänellään. Äänen vaikutuksesta kehomme vesimolekyylit alkavat värähdellä harmonisesti, jolloin hermosto sekä lihakset rentoutuvat. Ääni vaikuttaa meissä niin fyysisellä kuin tunnetasolla, hidastaen lisäksi aivorytmejä alfa- ja theeta-taajuuksiin.