Hiljaisuuden retriitti 27.-29.1.

Aika: perjantai 27.1. klo 14 - sunnuntai 29.1. klo 14
Paikka: Jämsänkosken vanha pappila, Koskenväylä 6
Hinta:  295 euroa
Ohjaajat: Merja Ontronen (Nisonen) ja Miia Setälä
Lisätiedot: merja.nisonen@gmail.com
Ilmoittautuminen: elonpalo@gmail.com

Tervetuloa  lomalle arjen velvoitteista, kuuntelemaan itseäsi rauhaan ja hiljaisuuteen! 
Hiljaisuuden retriitti tarjoaa sinulle turvallisen paikan, poispääsyn arjen kiireestä, mahdollisuuden hengähtää ja löytää rauha omasta itsestäsi. 

Retriitin aikana vietämme aikoja täydessä hiljaisuudessa, keskittyen omaan sisäiseen maailmaan. Sen lisäksi avaamme tunteita ja työskentelemme niiden kanssa yksin sekä ryhmässä eri menetelmillä. Tavoitteena on oppia tunnistamaan, miten eri tunteet omassa kehossa ilmenevät sekä löytää työkaluja niiden muuntamiseen. Ohjelmassa on lisäksi aamujen aloitus kiskottelemalla, erilaisia pareittain tai ryhmässä tehtäviä hoitoja sekä lauantai-illan sauna. Hiljaisuuden ajoille on ohjattua itsetyöskentelyä, ulkoilua sekä lepäilyä. Tarkempi ohjelma rakentuu lopulliseen muotoonsa ryhmää ja säätä mukaillen.

Tärkeä osa retriittiä on rauhallinen, turvallinen ja salliva ilmapiiri. Molemmilla ohjaajilla on pitkä kokemus ihmisten kanssa työskentelystä sekä vahva ymmärrys sisäisistä prosesseista. Kaksi ohjaajaa mahdollistaa myös sen, että haastavien tunteiden noustessa on aikaa kahdenkeskiselle keskustelulle. Vanhan pappilan rauhaa henkivä tunnelma tukee sisäiseen hiljaisuuteen laskeutumista ihanalla tavalla, ja pappilan ympäristöstä löytyy kauniita ulkoilureittejä. 

Hinta sisältää ohjelman, majoituksen, lämpimän aterian ja iltapäiväkahvit joka päivä sekä naposteltavaa ja teetä+kahvia vapaasti.  

Merja Ontronen (entinen Nisonen) on muun muassa luovan terapian työntekijä sekä kraniosakraaliterapeutti ja -kouluttaja. Merja on ohjannut useita hiljaisuuden retriittejä niin yksin kuin yhteistyössä muiden kanssa. 

Miia Setälä on pohjakoulutukseltaan mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja ja sosionomi. Sen lisäksi hän on opiskellut luonnon hyvinvointivaikutuksia, erilaisia kehollisen työskentelyn menetelmiä sekä NLP:tä.