Hyvinvointia hengittämällä

Aika: 5.9. + 12.9. + 19.9. + 26.9. klo 18-20
Paikka: Jämsänkosken vanha pappila, Koskenväylä 6
Hinta: 115 euroa
Vetäjä: Miia Setälä
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: ehea.sydan@gmail.com


Henki ei kulje?   Stressi vaivaa?   Väsyttää?   Uni on huonoa?   Keskittymiskyky olematon? 
Maitohapot jylläävät?   Paniikkia pukkaa?   Jatkuvia tulehduksia hengitysteissä?
Muita epämääräisiä oireita, joihin ei löydy syytä? 

Hengitys on yksi eniten terveyteemme vaikuttavista asioista. Nykyisen stressaavan elämäntavan vuoksi erilaiset hengityksen häiriöt ovat paljon luultua yleisempiä ja niistä aiheutuvat terveysongelmat todella monimuotoisia. 

Hyvinvointia hengittämällä -kurssi perustuu Buteyko- ja Hoitava Hengitys HB -menetelmiin. Kurssilla opittavat harjoitteet auttavat normalisoimaan hengityksen lempeällä tavalla. Hengitystä normalisoimalla elimistön hapensaanti paranee, jolloin energisyys lisääntyy, ajatus kirkastuu, keskittymiskyky ja uni paranevat sekä elämänlaatu kohenee. Hengityksen hallinnalla voi ennaltaehkäistä tukkoisuutta ja unen aikaisia hengityshäiriöitä sekä astman, rasitusastman, paniikkihäiriön ja stressin oireita. Liikunnan teho paranee, jaksaminen lisääntyy ja maitohappojen muodostus vähenee. Lisäksi moni epämääräinen ja mystinen terveysongelma saattaa poistua kuin itsestään. 

Kurssilla harjoitellaan huomioimaan ja optimoimaan arkihengitys terveyttä edistävällä tavalla sekä opetellaan helpot hengitysharjoitukset, joilla parantaa elimistön hapensaantia. Lisäksi saat kattavan tietopaketin siitä, miten monella tavalla hengitys, ja sen häiriöt, meidän kehoomme vaikuttavat. Kurssin opetuksesta vastaa Hoitava Hengitys HB -ohjaaja ja Buteyko-ohjaajaopiskelija Miia Setälä

Ensimmäisellä kerralla (5.9.) käymme läpi hengityksen anatomiaa ja opimme huomioimaan hengitystapamme arjessa. Lisäksi teemme helppoja hengitysharjoituksia.

Toisella kerralla (12.9.) syvennämme tietoa hengitystavan vaikutuksesta unenlaatuun sekä kuorsaukseen ja uniapneaan. Jatkamme hengitysharjoituksia ja teemme kielijumppaa.

Kolmannella kerralla (19.9.) tutkailemme miten hengitys vaikuttaa mieleemme ja jatkamme hengitysharjoituksia sekä kielijumppaa.

Neljännellä kerralla (26.9.) opimme oikean hengitystavan merkityksestä liikunnassa ja teemme hieman lisää hengitysharjoituksia.

Tämä kurssi sopii ihan kaikille!