Hyvinvointia vuodenkierron mukaan

Terveyttä ja hyvinvointia vuodenkierron mukaan perinteisen kiinalaisen lääketieteen elementtiopin ja muiden viisauksien pohjalta. Tavoitteena opetella jokapäiväiseen elämään soveltuvia keinoja pitää kokonaisvaltaisesti huolta sekä omasta että lähimmäistensä terveydestä ja hyvinvoinnista. Kurssille osallistuminen ei vaadi mitään pohjatietoja. 

Aikataulu

Aloituskurssi 24.-25.9.   TAI   15.-16.10: 
Perusasiat arkisesta terveyden ylläpidosta ja vuodenkierron vaikutukset siihen. Aloituskurssin jälkeen voi sitoutua viiteen elementtikurssiin vuodenkierron yksityiskohtiin paneutumiseksi.
(Molempien viikonloppujen sisältö sama.)

Vesielementin kurssi 3.-4.12: Talvi 
Puuelementin kurssi 18.-19.2: Kevät
Tulielementin kurssi 27.-28.5: Kesä
Maaelementin kurssi 19.-20.8: Loppukesä
Metallielementin kurssi 30.9.-1.10: Syksy

Kurssipäivien kesto:
lauantai klo 10-18
sunnuntai klo 9-16

Sisältö

Terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavat elämän eri osa-alueiden tapahtumat sekä kehon ja mielen tasapaino. Keskeisiä asioita hyvinvoinnin kannalta ovat elintavat (ravinto, liikunta, uni) sekä energian vapaa ja voimakas virtaus, tuntemisen riemu ja henkinen hyvinvointi. Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu kaiken tämän yhteisvaikutuksesta.

Terveydestä huolehtiminen on ennaltaehkäisevää, terveyden ja vastustuskyvyn ylläpitämistä. Ihminen joutuu sopeutumaan myös ympäristönsä muutoksiin, jolloin keinot terveyden ja kehon tasapainon ylläpitämiseen vaihtelevat vuodenaikojen mukaan.

Jokainen kurssiviikonloppu koostuu kyseisen elementin vahvistamiseen tarkoitetuista harjoitteista sekä elementin psyykkisiin ja henkisiin puoliin tutustumisesta. Kursseilla käydään läpi alkavan vuodenajan terveydellisiä haasteita sekä niiden ennaltaehkäisemistä. Vuodenaikaan soveltuvat ateriat sisältyvät kurssin hintaan ja reseptit, sekä ohjeet niiden soveltamiseen, kuuluvat kurssimateriaaliin.

Kurssien sisältönä on monipuolisten elämäntapaan liittyvien aiheiden lisäksi itsehoitoon soveltuvia kehollisia menetelmiä. Henkisten asioiden työstämiseen tarjolla on erilaisia helposti omaksuttavia harjoituksia ja menetelmiä.

Kurssi rakentuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen filosofisen taustan pohjalta, mutta laajenee myös muihin elämäntapoihin sekä henkisyyteen liittyviin oppeihin ja menetelmiin. Taustafilosofiassa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät kysymykset käsitetään kokonaisvaltaisina. Ihminen nähdään fyysisenä, psyykkisenä ja henkisenä kokonaisuutena sosiaalisissa vuorovaikutussuhteissa. Sen lisäksi ihmisellä katsotaan olevan energiakierto, joka virtaa niin akupunktiomeridiaaneissa kuin monilla muillakin tasoilla.

Vetäjät

Antero Karimo
Filosofian maisteri (pääaineina historia ja filosofia), perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti, laaja-alainen diplomiluontaisterapeutti, shiatsu- ja akupainallusterapeutti, rentoutusterapeutti.

Leena Kaartinen
YTM, toiminut kokkina Frantsilan yrttitilalla, steinerpäiväkodissa sekä aiemmilla tämän kaltaisilla kursseilla. Pitänyt myös kasvisruokakursseja.

Miia Setälä
Sosionomi, lähihoitaja (mielenterveys- ja päihdetyö), ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, NLP Practitioner, sertifioitu TRE-ohjaaja, hengitysohjaaja, luontoyhteysohjaaja, energiahoitaja, Access Bars -hoitaja, äänellä hoitamisen opiskelija.

Hanna Alajoki
Filosofian maisteri (pääaineena ekologia ja evoluutiobiologia), kraniosakraaliterapeutti, reikihoitaja, äänellä hoitamisen ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen opiskelija, Antero Karimon oppilas. 

Ilmoittautuminen ja hinta

Kurssiviikonlopun hinta on 295€, sisältäen opetuksen, materiaalit, lounaat ja välipalat. 
Kurssipaikalla on mahdollista yöpyä edullisesti.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: elonpalo@gmail.com