Joogaa ja intialaista viisautta 27.8.

Aika: 27.8. klo 10-18
Paikka: Jämsänkosken vanha pappila, Koskenväylä 6
Hinta: 95€
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: elonpalo@gmail.com
Ohjaaja: Asha Piotelat

Päivän ohjelma (noin kellonajat):
klo 10.00-10.30 Esittäytyminen
klo 10.30-11.30 Joogaa 
klo 11.45-12.45 Pranayama
klo 12.45-14.00 Intialainen lounas
klo 14.00-14.45 Äänirentoutus (
Hanna ja Miia)
klo 15.00-16.00 Bollywood dance

klo 16.00-16.30 Iltapäivätee/kahvi
klo 16.30-17.30 Joogaa
Päivä päättyy klo 18.00

Jooga  tasapainottaa ja vahvistaa kehoa sekä mieltä. Se voi auttaa ja tukea monissa terveydellisissä haasteissa. Joogan säännöllinen harjoittaminen muuttaa tapaasi ajatella, tuntea ja kokea elämää. Se auttaa sinua vapautumaan kehon ja mielen lukoista, jotta voisit saavuttaa todellisen potentiaalisi ja olla juuri se, joka olet.

Pranayama on hengitykseen keskittyvä joogaharjoitus. Sanskritin kielessä Prana tarkoittaa elämänenergiaa ja Yama tarkoittaa kontrollointia, joten pranayama-hengitysharjoitus perustuu elämänenergian (prana) hallintaan omaa hengitystä kontrolloimalla. Säännöllisellä pranayama-harjoituksella on tutkitusti laaja-alaisia positiivisia vaikutuksia koko kehoon ja mieleen.

Äänellä on tutkitusti rentouttavia, rauhoittavia ja jännitystä laukaisevia vaikutuksia, jotka perustuvat värähtelyyn. Ääniaalto synnyttää äänenpaineen, joka saa korvan tärykalvon värähtelemään aiheuttaen kuuloaistimuksen. Äänet kulkevat koko ihmiskehon lävitse vaikuttaen kehon nesteisiin, soluihin ja aivoaaltoihin, värähdyttäen lisäksi luustoa, kudoksia ja sisäelimiä. Äänirentoutuksessa hoitajat tuottavat ääntä ja sen hoitavia värähtelyjä omalla äänellään.

Tanssi on liikkeen ja taiteen yhdistelmä, joka auttaa ilmaisemaan erilaisia tunteita. Erilaiset kehon liikkeet avaavat kehon eri energiakanavia sekä lisäävät verenkiertoa ja nostavat energiatasoa. Lisäksi tanssiminen tuo elämään iloa ja onnea. Bollywood-tanssiliikkeillä tuomme lisää väriä elämäämme.

Intiasta kotoisin oleva, Jämsässä asuva Asha on elänyt joogan parissa koko ikänsä. Hän on valmistunut joogatieteiden maisteriksi Haridwarin yliopistosta. Ashalla on syvällinen ymmärrys joogasta sekä sen vaikutuksista. Hänen lempeä ja yksilöllinen ohjauksensa mahdollistaa turvallisen ja rakentavan joogan harjoittamisen tuoden kehoon ja mieleen tasapainoa sekä ennen kaikkea sisäisen rauhan kokemisen. Opetus on englanniksi, mutta Asha puhuu ja ymmärtää jonkun verran suomea. Asha ohjaa jooga-asanoihin käytännön kautta, joten et tarvitse täydellistä englanninkielen taitoa osallistuaksesi.

Miian ja Hannan esittelyt löydät täältä