Kiinalaisen lääketieteen viikonloppu

Aika: PERUTTU
Paikka: Jämsänkosken vanha pappila, Koskenväylä 6
Hinta:  250e viikonloppu / 130e yksi päivä
Vetäjä: Merja Ontronen (Nisonen)
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: merja.nisonen@gmail.com


Suosittelemme osallistumista molempiin päiviin, koska sunnuntaina viitataan sellaisiin asioihin, joista on puhuttu lauantaina. Toki on mahdollista osallistua vain yhteen päivään.

Kiinalainen lääketiede

Lauantaina käymme läpi kiinalaisen lääketieteen perustaa, mm. elementtien ja vuodenaikojen merkitystä, sisäelinten toimintaa sekä meridiaanien ja akupisteiden roolia terveydellemme. Kurssi koostuu niin teoriasta kuin pari- ja itsehoitoharjoituksista akupainannan menetelmin.

Päivän jälkeen sinulla on käsitys kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta terveyden syntyyn ja sen ylläpitämiseen. Osaat huomioida ympäristön vaikutuksia itseesi ja hyödyntää niitä hyvinvointisi parantamiseksi.  Tiedät helppoja itsehoitotekniikoita, joilla voit mm. helpottaa lihasjännityksiä ja stressioireita, rauhoittaa hermostoa, tukea unen saantia sekä vahvistaa immuunipuolustusta. Näitä tekniikoita voit hyödyntää myös perheenjäsenten ja ystävien hoitamisessa. 


Kiinalaisen lääketieteen ravinto-oppi

Kiinalainen lääketiede näkee ravitsemuksen yhtenä merkittävimmistä terveyden ja hyvinvoinnin tekijöistä. Länsimaisen näkemyksen mukaan ravinnossa tärkeintä on eri ravintoaineet, kun taas kiinalaisessa ravinto-opissa puhutaan ravinnon energiasta ja luonteesta sekä sen vaikutuksista. Merkitystä on myös sillä, miten ruoka valmistetaan sekä miten ja milloin se syödään. Kiinalaisessa lääketieteessä ravintoterapia onkin hyvin merkittävässä roolissa sairauksien hoidossa.

Sunnuntaina kuulet kiinalaisen lääketieteen näkökulmia ravinnon vaikutuksesta terveyteesi. Opit, millä tavalla ruoka tulisi milloinkin valmistaa sekä miten ja milloin on hyvä syödä, jotta ravintoaineet imeytyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Saat runsaasti tietoa eri ravintoaineiden vaikutuksista sekä konkreettisia kokemuksia syömistavan merkityksestä. Päivän jälkeen osaat huomioida yleisimpiä kiinalaisen ravinto-opin periaatteita arjessasi oman ja läheistesi hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Päivän jälkeen sinulla on mahdollisuus varata konsultaatioaika Merjalta, jos haluat tietää enemmän juuri sinulle sopivasta ravitsemuksesta. Konsultaatio ei sisälly kurssihintaan.

Kouluttaja

Merja on opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä vuodesta 1985 lähtien, niin Kiinassa kuin Suomessa, harjoittanut kiinalaista lääketiedettä vuodesta 1988 alkaen sekä toiminut perinteisen kiinalaisen lääketieteen kouluttajana noin 25 vuotta. Vuodesta 2003 alkaen hän on opiskellut Robert Chun Optimaali akupunktiota sekä Mestari Tungin akupunktiota.

Kaiken kaikkiaan Merja on toiminut terveydenhoitoalan yrittäjänä 39 vuotta; ensin kuntohoitajana ja sen jälkeen kiinalaisen lääketieteen harjoittajana. Hän on suorittanut luovan terapiatyön asiantuntija-koulutuksen sekä opiskellut kraniosakraaliterapiaa (KST), jota hän myös kouluttaa tällä hetkellä. Merjan tietotaito ei ihan hetkessä lopu kesken, kun puhutaan ihmisen holistisesta terveydestä. 

Lisätiedot

Kurssin hinta sisältää opetuksen sekä kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Otathan mukaan omat eväät. Kurssipaikalla käytössäsi on keittiö normaalilla varustuksella ja runsaasti tilaa oleskeluun. Lähimpään kauppaan on noin puoli kilometriä. Pappilan pihassa on parkkitilaa ja mikäli saavut junalla tai bussilla, kyyti asemalta järjestetään kyllä. Yöpyminen onnistuu ryhmämajoituksessa (kaikki ei kuitenkaan yövy samassa huoneessa, vaan huoneita on useampia) hintaan 27,50 euroa (sis. alv 10%) omilla liinavaatteilla. Mikäli haluat majoittua, laitathan viestiä elonpalo@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa!