NADA Korva-akupunktio

NADA on viittä korvan akupunktiopistettä pisteitä hyödyntävä menetelmä, jonka tarkoituksena on tasapainottaa kehoa ja mieltä. Sitä voidaan käyttää muun muassa ahdistus-, masennus- ja uniongelmien sekä stressioireiden ja työuupumuksen hoidon tukena. Menetelmän alkuperäinen käyttöalue on ollut päihteistä vieroittautumisen ja kuntoutumisen tukeminen. Hoito rentouttaa ja rauhoittaa, selkeyttää ajatuksia ja mieltä, sekä lisää sisäistä keskittymistä ja tietoisuutta.

NADA-akupunktio sopii kaikille ja sitä voi käyttää myös erilaisten kiputilojen hoitoon. Menetelmän käyttö aktivoi vatsanpuoleisen vagushermon haaran toimintaa purkaen stressitilaa ja tasapainottaen hermoston toimintaa. 

Hoidossa käytetään  korva-akupunktioon tarkoitettuja neuloja ja neulojen laiton jälkeen asiakas saa pötkötellä hoitopöydällä kuunnellen rauhoittavaa musiikkia. Neulojen vaikutusta tukemaan saa myös energeettisen hermoston tasapainotuksen.  Hoito vie keskusteluineen aikaa noin 40 minuuttia ja hoitoa suositellaan ottamaan sarjoissa, 3-5 hoitokertaa lyhyellä hoitovälillä parhaimman hoitovaikutuksen saavuttamiseksi. Toki jo yksikin hoitokerta purkaa akuuttia stressitilaa. Korva-akupunktio soveltuu myös muun hoidon yhteydessä toteutettavaksi.