Parantavan äänen peruskurssi 

Aika: 
Paikka: Jämsänkosken vanha pappila, Koskenväylä 6
Hinta: 220 euroa
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: mschirmer88 @gmail.com

Parantava ääni tai ääniparannus pohjautuu luonnolliseen äänen käyttöön ja ajan saatossa muodostuneisiin ihmisäänenkäyttötekniikoihin. Tekniikoista esimerkkeinä shamanistinen ääni, intiaanikulttuurien tekniikat, joiku, itkulaulu sekä äänenmuodostustekniikat kuten tiibetiläinen ylä-äänilaulu ja harmoninen laulu.

Nykyisen kvanttifysiikan tutkimuksen pohjalta tiedämme, että kaikki on loppujen lopuksi värähtelyä, myös keho. Tämän ajan eräs ääniparannuksen pioneeri, Jonathan Goldman, luonnehtiikin ääniparannusta seuraavalla esimerkillä. "Keho on kuin orkesteri. Kun kaikki on kunnossa solut ja hiukkaset värähtelevät, soivat oikein. Mutta kun huono olo tai sairaus asutuvat kuvaan alkaa tietty osa kehosta värähtelemään väärin. Soimaan väärin. Silloin tulee palauttaa oikea, luonnollinen värähtely takaisin. Tämän voi tehdä äänen avulla".

Ihmisäänellä on kaksi perustavanlaatuista vaikutusta, jonkin purkautuminen tai jonkin ylläpitäminen. Kun satuttaa itsensä yleensä pääsee myös ääni suusta, huuto, itku tai voimasana. Ne auttavat purkamaan "väärää" värähtelyä, eli helpottamaan niin fyysistä kuin emotionaalista kipua. Tärkeä seikka ihmisäänen käytössä on intentio eli miten käyttää ääntä, mitä ajattelee ja tuntee, kun käyttää ääntä. Oma ääni vaikuttaa aina itsensä lisäksi myös ympäristöön.

Harmonisella intentiolla ja äänenkäytöllä voidaan pitää yllä harmoniaa ja hyvinvointia kehossa. Tietoinen äänityöskentely vaikuttaa aina myös tunne-elämään tasapainottaen ja harmonisoiden tunteita, ja sitä kautta myös ajatusmaailmaa. Taiteellisesta esiintymisestä tiedämme, miten vahva tunnelataus äänessä voi olla. Keho ja mieli toimivatkin instrumentteina luonnolliseen hyvinvointiin sekä syvään itsetuntemukseen henkilön niin halutessa.

Kurssi soveltuu kaikille rentoutumisesta ja oman äänenkäytön parantamisesta kiinnostuneille, mutta myös täydennyskoulutukseksi opettajille, esiintyjille, puhujille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa koulutusta.

Kurssin vetäjänä toimii Michael Schirmer, alan pioneeri Suomessa. Hän tarjoaa äänihoitajakoulutusta ja hänellä on vuosien kokemus kurssiohjaamisesta, hoidoista ja äänityöskentelystä.

Peruskurssin sisältö:
Hengitystekniikka
Kehon asento, kehoresonanssi
Luonnollinen ääni
Keho-mielen jännitysten purkamista ja työstämistä
Intentio eli tarkoitus äänen taustalla, intentioharjoituksia
Hoitointentio, hoitoharjoituksia
Ylä-äänitekniikan harjoittelua

Kurssipaikkana toimii idyllinen Jämsänkosken vanha pappila. Yöpyminen on mahdollista edulliseen hintaan omilla liinavaatteilla (25e + alv 10%). Yöpymisestä laita viestiä elonpalo@gmail.com.